Mama Moves

Wekelijkse groepslessen en vaste reeksen

Let's move together

Prenatale Cardio & Pilates

Zwanger en sporten gaan hand in hand!

Tijdens deze sessies bieden we een mix van activiteiten die zijn afgestemd op jouw lichaam (en groeiende babybuik), inclusief core-, ademhalings- en pilatesoefeningen.
We streven naar een ontspannen en bewuste benadering van lichaamsbeweging en spiertraining, waarbij pilates en zwangerschap perfect samengaan. Door de juiste oefeningen leer je je core te versterken en je spieren te verstevigen, terwijl we ook de nadruk leggen op flexibiliteit en ontspanning - allemaal op maat van jouw lichaam (en babybuik).

Kom langs op woensdagavond van 19u30 tot 20u30 @Mechelen, Personal.Sportpraktijk (Geerdegemdries 27H, Mechelen) voor een wekelijkse dosis energie en ontspanning, begeleid door Margaux & Younnah.


Liever thuis trainen? Ontdek onze Online Prenatale Video Series hier meteen beschikbaar!

Schrijf je in!
Zwangerschapsyoga

Prenatale Yoga tijdens de zwangerschap draait om het creëren van ruimte, zowel voor jou als voor je kleintje in wording.


Op een zachte en aangepaste manier versterken we ons lichaam met bekende yogahoudingen, afgestemd op de behoeften van jouw veranderende lichaam en groeiende babybuik.
Elke les leggen we een sterke nadruk op ontspanning en bieden we stretchoefeningen op maat, zodat je kunt genieten van de weldaad voor je veranderende lichaam. Door de lessen heen leer je jouw lichaam steeds beter kennen, zodat je optimaal voorbereid bent op de bevalling.


Sluit wekelijks aan op maandag van 19u30 - 20u30 met Evelien @Eppegem, Atelier PUUUR (Kreupelstraat 15, Zemst)

Schrijf je in!
Postnatale Reeks Bekkenbodemfit

Net bevallen? In onze 5-weekse reeks richten we ons op het versterken van het postnatale lichaam, met speciale aandacht voor de bekkenbodem, buik en billen. We combineren deze focus met basis-pilatesoefeningen en dagelijkse bewegingen. Deze lessen zijn alleen per reeks te boeken, en je bepaalt zelf wanneer je er klaar voor bent. Over het algemeen starten we ongeveer 4-6 weken na de bevalling, ideaal als aanvulling op je kine-sessies.

In de eerste les krijg je een introductie en bewustwording van je lichaam en spieren. Vervolgens zetten we de kennis om in de praktijk, gecombineerd met pilatesoefeningen. Een perfecte aanvulling op je postnatale kine-sessies. De laatste les betrekken we je kleine spruit erbij voor een Mama Baby Moves-sessie! (Uiteraard is je baby ook welkom in de andere lessen om gezellig mee te chillen op de mat.)

Als extraatje ontvang je wekelijks een online video om de oefeningen thuis te herhalen. Zo kun je ook thuis op je eigen tempo oefenen, wanneer het jou uitkomt. Daarnaast krijg je enkele infokaarten met handige tips als ideale leidraad en geheugensteuntje voor ons mommiebrain.

Volgende reeks start op woensdag 22 mei 2024 @Atelier PUUUR.

Liever helemaal online en vanuit huis je mat uitrollen? Dat kan! Ontdek alle informatie hier.

Schrijf je in!
Met je kleine spruit

Ook met je kleine spruit bewegen en connecteren vinden wij een super-combinatie. Je kan bij ons dus ook terecht voor: 

MAMA BABY MOVES
Gezellig bewegen samen met je kleine spruit! Niet alleen fijn voor jezelf met nog steeds die focus op onze bekkenbodem, maar ook met de nodige fun en Q-time met je kleine spruit. Samen bewegen bevordert ook zijn/haar motoriek dus aarzel niet! Sporadisch organiseren we ook een Mama baby Dance en een Baby Moves&Play-les. 

MINI MOVES & PLAY - kruipertjes/schuivertjes & stappertjes

In deze lessen richten we ons helemaal op jouw kind en de connectie en verbinding tussen elkaar, bewegen vol fun en gezelligheid. 
Deze lessen zijn specifiek voor de kleine spruitjes die al iets groter zijn en reeds kunnen schuiven/kruipen en stappen (2 aparte lessen). 

Meer gedetailleerde info over onze baby & mini-lessen kan je hier onderaan terugvinden. Lees dus snel verder

Schrijf je in
Mama Baby REEKS

Sporten en quality time met je baby. Dat kan zeker! Je baby? Die doet gewoon mee!
Je baby vindt het namelijk geweldig om ‘mee te bewegen’.
Na enkele succesvolle baby-lessen besloten we er een reeksje van te maken met 3 leuke Mama Baby lessen:
1. Baby Moves&Play: Hier ga je met Jessica extra connecteren en hechten met je kleintje op een warme en cosy manier. Jessica geeft reeds onze gekende Mini Moves&Play voor onze grotere spruitjes en deelt ook hier graag haar kennis voor onze allerkleinsten
2. Mama Baby Dance: fun mommybrain-proof dansen met je kleine spruit in de draagzak. Heerlijk flowen en bewegen op leuke beats met Tatjana. Fun verzekerd!
3. Mama Baby Moves: In deze sessies betrekken we je kleine spruit mee in de oefeningen en bevorderen zo ook de motorische ontwikkeling van jouw baby. Heerlijk samen bewegen! En de leuke oefeningen kan je zo later thuis herhalen.

Van 6 weken tot 1 jaar.(De gezondheid en het lichaam van mama en baby staan voor ons centraal. Daarom verwachten we dat je als mama reeds gestart bent met postnatale kine vooraleer je deelneemt aan deze sessies.)

NEXT UP:
09 mei: Baby Moves&Play
22 mei: Mama Baby Dance
19 juni: Mama Baby Moves


Ontdek  de nieuwe datums steeds bij onze themalessen of in de agenda

Pakketprijs als reeks: € 45,- 
(indien je nog beurten over hebt op je beurtenkaart kan je ook hiermee reserveren of met een losse les)

In te schrijven via onze agenda

MINI Moves&Play

Ontdek onze Mini Moves & Play-lessen, speciaal ontworpen voor je kleintjes die al wat groter zijn, van kruipertjes en schuivertjes tot stappertjes. Hier staat de interactie tussen jou en je kind centraal, terwijl jullie samen spelenderwijs leren en verbinden.


In deze sessies draait alles om samen spelen, genieten en verbinden. Onze Sherborne bewegingssessies zijn geen traditionele oefeningen, maar eerder een ontdekkingsreis waarbij jullie samen ervaringen opdoen en plezier beleven. Het gaat niet om het behalen van motorische doelen, maar om het samen creëren, bereiken en genieten.
Elke maand neemt Jessica jou en je kleintje mee op een avontuur vol gezelligheid, connectie en ontdekking.

De lessen zijn opgesplitst in twee groepen: voor kruipertjes/schuivertjes en voor stappertjes tot maximaal 2,5 jaar oud, zodat elke les perfect is afgestemd op de behoeften van jullie kleintjes.
Af en toe organiseren we ook speciale Sherborne-lessen voor de allerkleinste baby's. Houd onze agenda in de gaten voor deze bijzondere gelegenheden!


Volgende reeks: zaterdagen 8 + 22 + 29/06 (geen les op 15/06)


Ontdek de nieuwe lessen steeds bij themalessen of in onze agenda. 

In te schrijven via onze agenda. 

THEMALESSEN

Maandelijks focussen we ook graag op een bepaald thema voor onze zwangere mama movers, prille mama movers of eens een Q-time samen met je partner. 

NEXT UP :  

9 JUNI: PAPA BABY MOVES VADERDAG-EDITIE

Vandaag kunnen de partners/papa’s eens hun mat mee uitrollen bij ons met hun kleine spruit! Ook de papa’s kunnen eens genieten van leuke moves & Q-time met hun kleine spruit! en de mama’s ? Wel die mogen genieten van wat rust en zijn welkom om gezellig in onze zithoek samen te blijven zitten met een theetje en te kijken of om samen mee te doen, Q-time voor het hele gezin!. (Uiteraard ook helemaal ok om eens van solo me-time te genieten en thuis te blijven of wandelingetje te maken:))


COMING SOON : WORKSHOP FLOWEND DOORHEEN JE ARBEID

Deze themales voor jou als mama to be start als heerlijke flowles met een combinatie van zachte bewegingen en een focus op ademhaling en ontspanning om je lichaam klaar te stomen voor de bevalling. Vervolgens begeleiden we je nog in enkele met enkele tips & tricks voor bekkenbodemontspanning en om flowend doorheen je arbeid te geraken met houdingen en bewegingen (solo of met partner) die kunnen helpen bij het opvangen van je weeën.
Een heerlijk theetje en knabbeltje staan klaar om erna nog even na te praten alsook een infochart met alle tips om mee naar huis te nemen.

Deze les is ideaal voor zwangere vrouwen in hun 3de trimester, maar alle mama's to be welkom!
Wij plannen hier snel een datum voor in! Heb jij interesse in deze workshop, stuur ons alvast een mailtje (info@mamamoves.be)PRIJZEN EN INFO

In de agenda werken we met zowel 'credits' voor beurtenkaarten en losse lessen, als pakketprijzen voor vaste reeksen.

Voor wekelijkse lessen:
€ 16,- euro losse les
€ 35,- proevertjeskaart van 3 lessen
€ 75,- 5-beurtenkaart
€ 140,- voor een 10-beurtenkaart

Reeksen:

  • POST-reeks - Bekkenbodemfit! : 5-weekse POST-reeks € 95,-
  • Mama Baby Reeks: 3 lessen € 45,-
  • Mini Moves&Play: 4 lessen € 60,-

Enkele handige weetjes:

  • Uitschrijven kan kosteloos tot 4 uur voor aanvang van de les. Indien je niet kan komen, gelieve je steeds uit te schrijven, zo geef je de kans aan anderen op de wachtlijst om er toch bij te zijn.
  • Is de les volzet? Schrijf je in op de wachtlijst! Wanneer er iemand wegvalt, wordt je inschrijving automatisch bevestigd
  • Bij niet uitschrijven of te laat annuleren, wordt de les automatisch aangerekend. 

Mama Moves ONLINE

Zin om Mama Moves als preggy of verse mama naar je living te halen?
Samen bewegen waar en wanneer je wil
Check dan zeker onze ONLINE series met verschillende workout video's
Wat hebben we in ons aanbod:
ONLINE POST-REEKS
ONLINE PRE-reeks zowel actief als relax&flow


Mama Start to run (again)!

Je postreeks / bekkenbodem-sessies afgerond en zin om (terug) te starten met lopen? Wat is er leuker dan dit samen met gelijkgezinden op te bouwen, fun en motivatie gegarandeerd! Wil jij graag onze Mama Runs Community joinen? 
Check dan hier snel alle info over heel ons Mama Runs Again traject en loop met ons mee.

Ik wil gaan lopen!
Top